BabyMocs slår igenom snabbt

BabyMocs är ett svenskt företag som började sin bana med att göra Sveriges första veganska skor till barn. De öppnade sin första butik juni 2019 i Stockholm. Sedan dessa har sortimentet breddats och märket har fått ett snabbt uppsving.

Hållbarhetstanken är genomgående. Produkterna ska belasta ekosystem, klimatet, djur och människors hälsa så lite som möjligt. Skorna är gjorda av veganskt läder, alltså inte av djurläder, men det är svårt att hitta information om vad veganskt läder är. Det går bland annat att läsa att  vissa sandaler (se bild ovan) är gjorda av veganskt läder som i sin tur är gjort av spillmaterial från annanas. Smart! Det finns även babymoccasiner (bilden nedan) med halkskydd som är underbart söta. För de äldre finns det kängor (samma material som sandalerna plus sulor av naturgummi) och sneakers (av stickad återvunnen polyester med sulor av naturgummi) som är snygga och coola.

Kan möjligtvis BabyMocs vara en förkortninig för baby moccasins.

Alla bommullsprodukter är gjorda av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Det gäller stickade beanies, solhattar och kepsar. De har också en liten kollektion med t-shirtar som "bara" är gjorda av ekologisk bomull. Deras snygga solglasögon är gjorda av återvunnen plast.

Det finns två sorters solhattar att välja mellan. En med slät yta (se bild ovan) och en med manchester. Formen är också något olika. För kepsarna är det samma sak. En slät keps och en baseball-keps (se bild nedan) av manchester. De är så så eftertraktade att de är mer eller mindre slut i BabyMocs egna butiker. För närvarande går de att få tag på här. Samtliga huvudbonader är one-size. Det går att reglera kepsarna baktill men inte solhattarna.

Precis som allt annat från BabyMocs har solglasögonen blivit superpoppis. De har periodvis varit svåra att få tag på. De är också one-size så barn från ett år till 13 år kan bära samma brillor. Kanske inte med perfekt passform. De har ett UV-skydd som är så bra man kan önska sig. Det finns sju färger/mönster att välja på. Vad vi har förstått är det de svarta och de leopardmönstrade som är populärast.

Kul med ett nytt svenskt märke med så tydlig miljöprofil som slår igenom. Vi hejar på från sidan.

 

17 maj 2020