Blogg

 

BabyMocs slår igenom snabbt

17 maj 2020

BabyMocs är ett svenskt företag som började sin bana med att göra Sveriges första veganska skor till barn. De öppnade sin första butik juni 2019 i Stockholm. Sedan dessa har sortimentet breddats och märket har fått ett snabbt uppsving.

Hållbarhetstanken är genomgående. Produkterna ska belasta ekosystem, klimatet, djur och människors hälsa så lite som möjligt. Skorna är gjorda av veganskt läder, alltså inte av djurläder, men det är svårt att hitta information om vad veganskt läder är. Det går bland annat att läsa att  vissa sandaler (se bild ovan) är gjorda av veganskt läder som i sin tur är gjort av spillmaterial från annanas. Smart! Det finns även babymoccasiner (bilden nedan) med halkskydd som är underbart söta. För de äldre finns det kängor (samma material som sandalerna plus sulor av naturgummi) och sneakers (av stickad återvunnen polyester med sulor av naturgummi) som är snygga och coola.

Kan möjligtvis BabyMocs vara en förkortninig för baby moccasins.

Alla bommullsprodukter är gjorda av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Det gäller stickade beanies, solhattar och kepsar. De har också en liten kollektion med t-shirtar som "bara" är gjorda av ekologisk bomull. Deras snygga solglasögon är gjorda av återvunnen plast.

Det finns två sorters solhattar att välja mellan. En med slät yta (se bild ovan) och en med manchester. Formen är också något olika. För kepsarna är det samma sak. En slät keps och en baseball-keps (se bild nedan) av manchester. De är så så eftertraktade att de är mer eller mindre slut i BabyMocs egna butiker. För närvarande går de att få tag på här. Samtliga huvudbonader är one-size. Det går att reglera kepsarna baktill men inte solhattarna.

Dear Sophie SS20 - drop 2

3 maj 2020

Den här våren har verkligen inte blivit som man tänkt sig. Dear Sophie skulle ha sitt andra släpp i mars men i själva verket blev det i mitten på april. När kläderna kommer spelar dock mindre roll så länge kläderna är något alldeles extra.

Vårens kollektion heter Sands of Morocco. Printen som har fallit inom ramen för detta tema kan på ett eller annat sätt kopplas till det nordafrikanska växt- och djurlivet. De djur som är centrala i drop 2 är leoparder och kameleonter. Vi vet att ormarna blev väldigt populära från det första dropet men vi tycker att de två print, med färgvariationer, som tillhör detta drop är kollektionens höjdpunkter.

Kameleonterna finns i två färgvarianter. Leoparderna finns i tre färgvarianter som all-over-print och som en färgvariant med single-print. Det är printen som är släppets nyhet då det inte finns något nytt plagg jämfört med tidigare kollektioner.

När Dear Sophie slog igenom som märke stack luvjackorna och helkroppsdresserna ut som märkets signum. Numera är det mer traditionella plagg som barn och föräldrar främst vill ha. Det är t-shirtar och det är leggings. Shortsen är ganska populära. Kvalitetsmässigt är det byxorna som sticker ut. De är välgjorda och sköna. Många verkar ha upptäckt det och man ser fler och fler barn som har dessa pants på sig.

Några av höjdpunkterna i kollektionen kan ses på bilderna. Överst ser vi en body i färgen ecru och printade leoparder. Den varma vita färgen och de söta leoparderna ger en enkel och effektful känsla. Det är svårt att inte gillar printet. Här nedan ser vi leoparderna på en gråblå botten och denna kombination är nästan lika effektful. Ett självklart val för den som inte vill ha ljusa plagg på sina barn. På bilden syns även det enda singelprintet i kollektionens andra drop på denna gula t-shirt.

Reima – ytterkläder för barn i rörelse

1 apr 2020

Ytterkläder till barn faller sällan inom ramen för barnmode eller fashion för barn. Vissa märken lever dock upp till de krav vi ställer när det gäller hållbarhet, material och giftfrihet. I detta inlägg tar vi upp Reima som ett gott exempel.

Vi väljer att lyfta fram Reima av tre skäl. Först är det ett märke som är både tidlöst och tidsenligt på samma gång. Det betyder att de följer trender samtidigt som deras plagg inte blir omoderna om ett yngre syskon ärver kläderna fem till tio år senare. Det andra skälet är att ett tydligt ansvarstagande när det gäller produktion och slutprodukt. Tillverkningen sker under goda arbetsförhållanden. Slutprodukten är, för nästan alla plagg, oekotex-certifierad vilket innebär att plaggen inte innehåller några skadliga kemikalier.

Det tredje vi vill lyfta är att Reima har enorm erfarenhet av att tillverka funktionsplagg och är därför det märke som bäst motsvarar barns behov av obehindrad rörelse. Vissa föräldrar tänker att plagg ska vara vattentåliga. Andra tänker att plagg ska vara snygga. Barnen själva vill kunna röra på sig utan att de känner sig hämmade och vill därtill inte bli obehagligt svettiga. Reima har utvecklat en rad ytterkläder som motsvarar samtliga av ovan önskemål.

Här nedan kan du läsa om Reima och dessutom få en del praktiska tips för hur du kan tänka när du väljer ytterkläder till ditt eller dina barn. Vi förklarar också en del termer, som t.ex. vattenpelare, så att du bättre förstår vad du får när du väljer i handeln.

Mini Rodini, våren 2020

25 mar 2020

Denna säsong har Mini Rodini haft fem drop. Det sista är den 26/3. Då får vi en helhet av vad kollektionen som är en hyllning till Lady Di (eller Prinsessan Diana) har att erbjuda.

Randig tröja från första droppet och leggings med lyckosymboler från andra släppet.

Inledningsvis vill vi börja med att uppmärksamma våra läsare, som är intresserade av allt som har med Mini Rodini att göra, om en websida som har ett mer omfattande innehåll än någon annan sida vi har hittat. Sidan heter Allt du vill veta om Mini Rodini och tar upp sådant som var namnet kommer ifrån, lite om Cassandra Rhodin, hur de tänker kring hållbarhet osv.

Vårens fem drop, eller fem kapitel, är mer genomtänkt än föregående höst. Inför hösten 19 kom de på idén att göra fler släpp än tidigare och kalla dem chapters (kapitel) men de hade ingen bra plan för hur de skulle dela upp kollektionen. Inför våren 2020 hade de tänkt igenom släppen och det märks. Nu är printen mer samlade till ett släpp.

En tröja med ett fyrklöver och en lång kjol med enhörningar från femte droppet.

Hyllningen till prinsessan Diana har fått tydliga inriktningar. Vid både första och fjärde släppet fanns ett fokus på Dianas intresse för idrott. I första släppet var det främst rugby som märktes och i det fjärde släppet blev det ett tydligt fokus på tennis. Oberoende av Dianas intressen kan man se ett stråk av lyckobringande ting som enhörningar, fyrklöver, hästskor och hjärtan. Dessa har framför allt synts i de första släppen men enhörningarna dyker upp igen i det femte släppet (se bilden ovanför). I det senare fallet rör det sig om vävt tyg till skillnad från det första släppet där plaggen är av jersey som är ett stickat tyg.

Dear Sophie SS20 - drop 1

12 feb 2020

Av alla märken som kör med teman för sina släpp måste man säga att Dear Sophie har de mest genomtänkta och sammanhållna kollektionerna. Vårens kollektion heter Sands of Morocco. Den innehåller marockoinspirerade mönster, strutsar, åsnor, kameler, palmer och ormar. Faktiskt finns det mer men det kommer i drop 2.

Bara den senaste veckan har det spridits en hel del bilder på sociala medier. Innan dess var det helt tyst. Det var så att man började undra om det skulle komma någon kollektion. Nu är den i alla fall här. De flesta av oss älskar kollektionen. Detta kan vara deras bästa hittills. I alla fall om man räknar med de print som kommer i drop 2. De ingår också i temat.

Vi ska ge exempel på några av de print och styles som ingår i kollektionen. Först några reservationer. Du som värdesätter certifierade produkter får inte detta fullt ut om du köper Dear Sophie. Deras kläder är gjorda av GOTS-certifierad bomull men slutprodukten är inte certifierad. Plaggen är visserligen relativt billiga jämfört med andra märken som säljer ekologiska produkter. Det vissa knorrar över är ändå att kvalitén inte är den bästa. Det känns inte helt bra mot huden.

Dear Sophie är fortfarande ett ganska ungt varumärke. Deras plagg var i början lite för trånga och sömmarna gick sönder men numera har plaggen bättre passform och är mer hållbara. Tack vare populariteten växer företaget fort och de försöker hinna med förbättringar och att lyssna på kundernas önskemål så gott de kan. Det är dock en liten bit kvar.

Nytt för den här säsongen är bodies och t-shirtar med volanger på ärmarna. Vissa tycker att det är sött. Vi ställer oss neutrala till detta tillskott. Ta nu en titt på alla print. Överst ser du ormprintet på leggingsen som all-over-print och ett singelprint på en svart t-shirt.

Flickan på bilden har en t-shirt med printet Marrakech på blå botten med tillhörande bloomers i samma print. Detta mönster finns även på rosa botten som du kan se på nedan bild. Där har flickan på sig ett hårband, en bomberjacka och ett par leggings med samma print. Som t-shirt syns ett singelprint med en struts på.

Mini Rodini SS20, drop 1

31 jan 2020

Denna vår kommer Mini Rodini att ha fem drop, eller chapter som de själva kallar det, och det första droppet var den 30:e januari. Kollektionen heter Diana som en hyllning till Prinsessan Diana och hennes intressen. Prinsessan Diana hade ett stort inflytande i Storbritannien från det att hon genom giftermål blev prinsessa 1981 fram till sin död 1997. Hon var mycket omtyckt i Storbritannien men även i övriga världen.

Det är framförallt Dianas intresse för sport som lyser igenom i vårens kollektion. Vid det första droppet hittar vi rugbykläder som ett uttryck för detta. Vi har uppfattat att rugbykläderna inte har väckt så stort intresse bland MR-fans men vi tycker att de har sin charm.

Mest populära är tigerprinten, klöverprinten och enhörningsprinten. Tingerprinten finns främst i en svart-grön variant men även i en brun-beige (som på ovan bild). De svart-gröna tigerprinten presenteras som basic men de är något dyrare än basic-plaggen. Material och design är annars som basic.

Bobo Choses SS20

19 jan 2020

A Dance Romance är kollektionen som kretsar kring att röra på sig. Det är en tydlig story men hur alla motiv på kläderna binds samman av temat är inte lika uppenbart som den föregående kollektionen med ett sammahållet rymdtema. Oberoende av detta gillar barn att dansa. De flesta börjar röra på sig när de hör rytmisk musik. Det är den känslan Bobo Choses vill förmedla.

Vi har ibland haft svårt att se storheten i detta internationellt kända klädmärke för barn. Denna gång börjar det klarna. Det beror inte på att vi får ihop deras märkliga bilder, deras typiska mismatch eller deras motiv på kläderna. För oss ligger storheten framför allt i kvalitén. Tygerna är helt fantastiska. Mer så i år än tidigare. Det mest anmärkningsvärda är de förstärkande sömmarna. Kläderna är gjorda för att hålla och någon har tagit sig tid för att se till att det blir så. Detta är verklig slow fashion.

Att märket förbryllar förstår man när man ser vad som säljer. Bobo Choses egen shop säljer mycket av vissa plagg som inte säljer alls i Sverige. De satsar allt mer på toppar men många är tokiga i deras shorts, bloomers, culottes och byxor. Det är svårt att läsa av trenderna och smaken hos märkets fans. Den mörka t-shirten ovan säljer dock i hela Europa, inklusive Sverige.

Gott Nytt År

31 dec 2019

Vi önskar våra följare ett Gott Nytt År.

Vi ser tillbaka på ett händelserikt år. Utbudet för föräldrar och barn som vill ha GOTS-certifierat och ekologiska barnmode har ökat. Det är helt fantastiskt. Etablerade märken har vidgat sina sortiment med ekologiska kläder samtidigt som nya märken har tillkommit. De senare har inte startat under 2019 men lyckats nå ut till en bredare skara.

Under sommaren 2019 skapade vi vår första topplista. Om du inte har tittat på den än rekommenderar vi det verkligen. Läs och fundera och tyck till.

Våra förväntningar inför nästa år är stort. Mini Rodini har något speciellt på gång. Av det vi har sett finns det mycket att se fram emot. Det vi ser mest fram emot är Dear Sophies vårkollektion. Den är något utöver det vanliga. Vi tror att den kollektionen är Dear Sophies höjdpunkt så här långt. Det ska bli spännande att se hur det blir om någon månad och vad ni alla tycker.

Ett märke som var på väg att slå igenom stort är Hugo Loves Tiki. Enligt vad vi har förstått har tillverkningen varit problematisk och det är inte sannolikt att vi får se några nya kläder från Hugo Loves Tiki i Sverige under 2020.

Vad var bäst från 2019? Är det något särskilt märke, någon särskild kollektion eller något särskilt plagg som sticker ut?

Vilken kollektion ser du mest fram emot? Vilken är du mest nyfiken på?

Magiskt med Dear Sophie - AW19

7 sep 2019

Allt eftersom Dear Sophie etablerar sig ökar storleken på kollektionerna. Vi har tagit en titt på hela höstkollektionen och det finns många nyheter.

Kollektionen AW19 heter Under my Spell och har ett magiskt tema. Det finns magiska djur, katter, fladdermöss och en rad märkliga växter och djur. Släppet är den 9:e september och det pratas om att det ska komma ett mindre släpp även i oktober med nya prints och långärmade klänningar i första släppets prints.

Innan vi går in på alla prints kan vi säga något om kvalitén. Förra gången vi skrev klagade vi lite på tyget, sömmarna och passformen på vissa plagg. Det som har hänt till denna kollektion är att tyget är lite mjukare. Samtidigt är det mycket stretch i många av plaggen så man har svårt att tro att det bara är 5 procent elastan. I deras leggings är det enligt etiketten 5 procent och i deras bodies är det 8 procent.

I Dig Denim tar plats i höst

16 aug 2019

Vissa märken lanserar sina nya kollektioner med dunder och brak. Andra smyger sig fram och tar marknadsandelar över tid. Efter att Bobo Choses och Mini Rodini har haft sina uppmärksammade släpp för några veckor sedan kommer nu ett märke som många gillar men som det inte skapas så stor hype kring.

I Dig Denim är ett göteborgsbaserat företag som har funnits sedan 2009. Som man hör i namnet är ett av favoritmaterialen denim men de gör även produkter bl.a. i jersey och i stickat. Valet av denim, som är ett slitstarkt material, ingår i deras hållbarhetsstrategi. De vill göra plagg som håller länge och det gör denim. Plaggen till baby är inte så ofta av denim utan av andra hållbara tyger. Till skolbarn och tonåringar däremot är många plagg av denim.

Det vi presenterar här är från drop ett. Drop två kommer senare med stickade plagg och ytterkläder.

Ett coolt märke med coola kläder

Vi har valt att lyfta fram I Dig Denim av två skäl. Det första är att all bomull är ekologisk och i många fall oekotex-certifierad. Framställningen är alltså ekologiskt hållbar och slutprodukten är giftfri. Det är så vi vill ha det. Det andra skälet är att kläderna ofta är sjukt snygga och coola.

Mini Rodini AW19 - chapter 1

23 jul 2019

Då är det dags för mini rodinis första släpp för AW19. Det är släpp 1 av 4, det som kallas chapter 1. Kollektionen, som heter Stay Weird, är en blandning av nytt och gammalt. Vi kommer strax till detta. Namnet på kollektionen är en hyllning till de som inte vill eller inte kan vara som alla andra. De som sticker ut ur mängden och vågar göra sin röst hörd.

Från och med denna kollektion kommer basic-plaggen att vara gjorda av lyocell/tencel. Vi har skrivit om materialet i ett tidigare inlägg. Det gäller även leo-plaggen. På tal om leo kommer det några nya plagg med leoprint i den nya kollektionen. Vi får till exempel en farfarströja med leoprint nu i chapter 1. Även basic leopard jumpsuit är nytt för säsongen. Lyocell/Tencel är normalt fantastiskt mjuka material men det verkar som att basic-plaggen är lite grövre. Kanske för hållbarheten.

En bekanting som återkommer är Dashing dog. Den har förekommit i ett all-over-print men får nu vara med på ett singelprint. Dashing dog är tryckt på bröstet mot vit bakgrund. Runt halsen och ärmarna går ett rött band som en snygg detalj. I samma still kommer även en skorpion som singelprint (bilden nedan). T-shirten är av GOTS-certifierad bomull. Kvalitén är mycket god.

Topplista över klädmärken för baby och barn juli 2019

19 jul 2019

Vi har under det senaste året skrivit om ett flertal klädmärken för baby och barn. Utöver det har vi testat andra märken. Sammantaget har vi fått ihop ett underlag som gör att vi kan rangordna 17 varumärken i en topplista.

Våra rankingfaktorer bygger på fem områden och totalt 14 kriterier. Du kan titta närmare på dem här. Oavsett andra värden ska plagg vara väldesignade och funktionella. Detta är centralt i vårt test. Två andra områden som vi lägger stor vikt vid är kvalitet respektive miljö- och hälsoaspekter.

Av de 17 varumärken vi testade satte vi en gräns på över 50 procent av maxpoängen. Två varumärken klarade sig inte över denna gräns. Vår första topplista består därför av 15 klädmärken.

Vi är själva lite förvånade över utfallet. Relativt okända märken har kommit högt. Det beror just på att kvalitén och miljöaspekterna är på topp. Relativt populära märken har därtill hamnat lågt men det beror på att fullständiga certifikat saknas eller andra problem som passform och kvalitet.

Här närmast presenterar vi en enkel lista med de 15 bästa märkena med totala testpoäng av maximala 38 poäng. Därefter går vi igenom varje märke för att lyfta fram plus och minus-poster.

Topp 15

1. Gray Label (35/38)

2. Mini rodini (34/38)

3. House of Jamie (32/38)

4. Pierrot la Lune (30/38)

5. Bobo Choses (29/38)

6. Pigeon Organics (28/38)

7. One We Like (26/38)

8. Adore us Babies (26/38)

9. Wildkind Kids (25/38)

10. Tao & Friends (24/38)

11. Dear Sophie (23/38)

12. Bumble & Bee (22/38)

13. Turtledove London (22/38)

14. Hugo Loves Tiki (21/38)

15. Serendipity Organics (21/38)

We Cosmos - AW19 från Bobo Choses

18 jul 2019

Vissa kollektioner ser man fram emot mer än andra. Det lilla man har sett eller hört om Bobo Choses nya kollektion har höjt förväntningarna. Nu när kollektionen är här kan vi bedöma själva.

Bobo Choses AW19-kollektion heter We Cosmos och handlar om hur vi alla lever under samma stjärnor och därför är lika oavsett vilket land vi lever i. Inspirationen kom från pojken Benny Benson som, bland 700 bidrag, vann en tävling om hur Alaskas flagga skulle se ut. Han valde Karlavagnen och Polstjärnan som motiv. Polstjärnan, som också heter North Star, symboliserar att Alaska är den nordligaste av USAs stater och Karlavagnen, som också heter Stora björn, står för ett av de starkaste djuren i Alaska som folket hämtar sin kraft ifrån. Detta skedde 1927 och är än idag Alaskas flagga.

Printet på denna mysiga jumpsuit heter The Northstar.

Mini Rodini har ny lanseringsplan

7 jul 2019

Mini Rodini själva har testat en delvis ny lanseringsplan under hösten 2018 och våren 2019. Nu kommer de fullt ut att involvera även sina återförsäljare i en ny lanseringsplan.

Istället för två drop i varje kollektion kommer det nu att bli fyra till fem kapitel (chapters). Det första kapitlet för varje säsong kommer sannolikt att vara det största. Därefter kommer de övriga, något mindre, kapitlen att släppas med jämna mellanrum.

Pre-kollektionen, den som alltid kommer någon månad innan huvudkollektionen, kommer att finnas kvar.

I november, någonstans, kommer nästa pre-kollektion att släppas. Det betyder att höstkollektionen med sina fyra kapitel kommer att spridas ut så att alla kapitel är ute före november.

På våren brukar höstens pre-kollektion ligga i maj. Det betyder att vårens fem kapitel kommer att släppas med jämna mellanrum innan maj månad.

Det är sannolikt så att de delar av kollektionen som är basic-plagg kommer i säsongens första kapitel. Det är delvis därför detta släpp är störst.

Fler styles kommer att varra limited edition. I vissa fall kanske några hundra plagg totalt. Förutsatt att dessa plagg är snygga och eftertraktade blir andrahandsvärdet högt.

Mini Rodini blir mer hemlighetsfulla med vad de visar upp på mässor inför släppen. Det har läckt ut ganska mycket bilder för tidigt. Förmodligen blir det mindre av det på sikt.

Vi gissar att en anledning till den nya planen är för att öka värdet och intresset för varumärket nu när ett flertal andra märken har tagit sig in på marknaden.

Om knappt tre veckor kommer höstens första dropp.

Vet du något mer den nya lanseringsplanen? Skriv en kommentar.

Hugo loves Tiki SS19

20 jun 2019

 

När många andra märken rear ut sina vår- och sommarkollektioner kommer Hugo loves Tiki med sin vår- och sommarkollektion. Timingen känns något märklig men det finns en förklaring. Det USA-baserade klädmärket för barn valde inför SS19 att byta tillverkare. Detta visade sig vara ett dåligt val då tillverkarna, varken de i Kina eller de i Indien, kunde leverera som det var planerat. Kollektionen skulle ha kommit ut i vid månadskiftet februari/mars. Den som har varit observant vet att det har varit ett drop i maj och att det nu är dags för drop 2 på självaste midsommarafton. Några av plaggen och printen har därför varit kända en tid. Merparten av kollektionen kommer med det andra droppet.

Det finns ytterligare förändringar inför denna säsong. Designen på printen är mer mainstream. Många föräldrar och barn har älskat märket för att det är lite knasigt. Printen i SS19 är mindre knasiga. De är något mer tillgängliga så att fler kan gilla dem samtidigt som kanske färre älskar dem. Vi råkar veta att även höstens kollektion fortsätter på den nya inslagna linjen.

 

 

För dig som inte känner till märket Hugo loves Tiki grundades det av designern Cheyenne Couch som numera har bytt namn till Cheyenne Norris. Hon startade företaget 2014 med motiveringen att hon ville ha något att göra medan hon var hemma med barnen. Efter en längre tids studier i Europa har hon låtit sig influeras av den europeiska designen vilket, enligt Cheyenne själv, har färgat de former och print som utmärker märket.

Cheyenne skriver på sin websida att printen är djärva och/eller ser ut att vara målade av barn. Det är delvis dessa drag som har försvunnit i och med denna kollektion. Printen ser mer ut som figurer som ska roa barn än att de är målade av barn. I denna kollektion har Cheyenne själv valt att skylta mycket med det regnbågsfärgade printet. Som statement fungerar det bra men som print på ett plagg är det ganska intetsägande, tycker vi.

 

Roligast av printen är ändå hallonen (som ibland är mörka som björnbär) med olika ansiktsuttryck. Vi tycker också att pudlarna är ganska kul. Fiskarna och känguruerna är mer söta än roliga. Vi tycker inte att printen med nyckelpigor är särskilt spännande (Bumble & Bee kom med nyckelpige-print tidigare under våren). Printen med gröna hjärtan går säkert hem hos vissa men för oss är de intetsägande. Vissa tycker att det är kul med text som säger något i stil med "Way too cute" eller "The bestest". Det är roligare för föräldrarna än det är för barnen.

 

 

Materialet är genomgående ekologisk bomull. Tyget ska enligt uppgifter vara GOTS-certifierat men den färdiga produkten är inte certifierad. Vi får hoppas att slutprodukten är ren och giftfri men utan certifiering finns det inga sådana garantier. Vi vet ju inget om fabriken där de tillverkas annat än att de ligger i Kina respektive Indien. Det verkar som att det är skillnad på kvalitén på tygerna beroende på var de är tillverkade. De plagg som är tillverkade i Kina är något tunnare och de plagg som är tillverkade i Indien är något tjockare. Ett tjockare jersey-tyg upplevs som mindre följsamt och kanske lite trångt. En mjukare jersey-tyg känns mer elastiskt och mjukt. Det tjockare tyget kan förväntas hålla längre och tåla både slitage och tvättar.

Formmässigt finns det vissa saker att lyfta fram. Vissa känningar och dresser är väl djärva, t.ex. de med volanger som sticker ut vid ärmarna. Den på översta bilden har en fin form och är lätt att tycka om. Modellen kallas skater dress. Snygg men dyr. De bodies som finns i kollektionen är inte helt lika i skärningen. Bodyn med ett stort hallon på har en högre skärning nedtill än de övriga och skiljer sig även från andra märken. De t-shirtar som ingår i kollektionen har något olika form utan att det presenteras i informationstexterna.

T-shirten med pudeltryck är märkbart längre än de med fisktryck. Samtidigt är tröjan med pudeltryck lite utsvängd nedtill medan de andra är helt raka. Vi vet inte hur avsiktligt detta är. Ett plagg som kan bli en ny favorit med denna kollektion är den kortärmade sweatshirten. Den sitter snygg på barnen. Även plaggen i frotté är sköna. Frotté har ju en svettabsorberande effekt vilket gör att de passar barn som är fysiskt aktiva. Här nedan syns en kortärmad sparkdräkt i frotté med fiskprint. Den är perfekt för barnet som omväxlande kryper, går och springer.

 

När vi synar plaggen finns det inget direkt att klaga på men det är inget märkvärdigt heller. Kvalitén motsvarar inte riktigt priset. Priset måste främst vara en återspegling av märkets popularitet, tänker vi. Om man jämför med andra märken är kvalitén strax under mini rodini och jämförbar med Dear Sophie. Märken som Bobo Choses och Gray Label är betydligt bättre i alla avseenden.

 

Vi har jämfört storlekar med mini rodini. En t-shirt från mini rodini är ungefär lika bred i motsvarande storlek men något kortare. Om t-shirten från Hugo loves Tiki är gjord av tjock jersey betyder det att den kommer att kännas mindre på barnet. Man bör nog tänka en storlek upp samtidigt som man får ett längre plagg på barnet. Kanske ska man inte tillämpa den principen när man kommer upp i åldrarna. En femåring ska utan problem kunna ha storlek T6på en tröja, d.v.s. upp till sex år. Plaggen verkar genomgående vara gjorda för ganska smala barn. Detta blir extra tydligt på deras leggings (se bilden på pojken ovan). Smala i midjan och hela vägen ned.

Vi är lite delade i vad vi ska tycka om denna kollektion. Till att börja med är vi ganska eniga när det gäller kvalitén. Den motsvarar inte det höga priset. Därtill tror vissa av oss att den nya riktnignen på printen kan fungera bra och slå stort medan andra tror att det lite tar bort märkets skäl och unika drag. Bedöm själv. Vad tycker du?

← Äldre inlägg