Bobo Choses For president SS21

I barnklädernas rike är det dags att välja president. Vilket klädmärke är folkets val när det gäller märken med ekoprofil? Det enklaste sättet att kolla detta är att se vilket märke som har flest följare på instagram. Där ser toppen ut så här:

1. Bobo Choses har 313 tusen följare på instagram

2. Mini Rodini 296 tusen följare

3. Stella McCartney Kids (stellakids) 258 tusen följare

4. Konges Slöjd 220 tusen följare

5. Gray Label 94 tusen följare

6. Hugo Loves Tiki 94 tusen följare

7. Molo 81 tusen följare

8. Turtledove London 55 tusen följare

9. Dear Sophie 44 tusen följare

10. House of Jamie 40 tusen följare

11. Mainio 32 tusen följare

12. I Dig Denim 31 tusen följare

13. Pierrot la Lune 29 tusen följare

Gränsen för denna lista är satt vid 25 000 följare. För oss svenskar kanske det är lite förvånande att Bobo Choses har flest följare. Eftersom antalet följare baseras på en global nivå säger det väldigt lite om märkets storlek i Sverige.

Bobo Choses - For president SS21

Nu när vi har utsett klädmärkenas president är det passande nog så att Bobo Choses precis har släppt en kollektion som heter For president. Temat är vem som ska bestämma, eller vem ett barn skulle rösta på till president. Barn tänker inte som oss vuxna och det kan vi ibland vara glada för. De ser andra värden i livet. Som vuxen kan man dock undra lite hur alla print hänger samman med temat. Det finns några print där det står "For president" men i övrigt är det lite kryptiskt. Rösta på paprika står det (vote for pepper) på några print.

Bortsett från en viss förvirring är det en underbar och snygg kollektion. Väldigt många print blir genast stora favoriter. Denna kollektion kan vara ett genombrott i Sverige. Den har ännu inte fått så stor uppmärksamhet men redan klart större än tidigare säsonger. Här kommer ett urval av print och styles.

Till baby finns det ett flertal bodies och jumpsuits. Ovan syns bodies med grönsakstema. Den blå bodyn med gröna tomater har korta ärmar. Den grå bodyn med en paprika och inga ärmar. De är sköna, mjuka och  med lite stretch för bästa passform och rörlighet. Nedan syns tröjor med lejon-print. Det finns även lejon-print som är all over. Den blå tröjan är en sweatshirt. Den grå koftan har två fickor som är vända in-och-ut. Den som syns utåt är alltså tygets baksida. Kul design som ger en unik look.

Kollektionen innehåller ett flertal print med ordet play. Det är klart att det mest lekfulla märket ska ha lek som ett ledord när barn får bestämma. Några exempel på printen med ordet play syns på nedan leggings. Sköna och bekväma.

Samma print som leggingsen ovan till vänster återfinns på t-shirten nedan som är ribbad och med fyra knappar upptill. Väldigt skön och snygg. Play-printen är i retrostil.

Paprikorna (som på engelska heter pepper i detta fall) finns i ett flertal varianter. Ovan finns bodyn med ett singel-print. Det finns även t-shirtar med snygga singel-print. Nedan syns ett jogging-ställ. Sweatshirt upptill och jogging-byxor nedtill. Tjocka och mjuka på samma gång. Hög kvalitet.

Ett av plaggen som sticker ut för att det är så snyggt och har så hög kvalitet är hoodien (nedan) med paprikor. Den är finare i verkligheten än vad som syns på bilden. Ett helt underbart plagg att ha som jacka på våren. Bottenfärgen är beige-rosa.

De kanske mest populära printen så här långt är ögonen som syns på t-shirten ovan och chokladblommorna som syns på tröjan nedan. Dessa print finns på ett stort antal plagg och ser väldigt bra ut. Ögon-printen återfinns på lite fylligare färger vilket passar vissa barn. Chokladblommorna finns på en mjukare färgskala.

När Bobo Choses själva visar upp sina plagg tycker de om att missmatcha. Det går att blanda plaggen lite hur man vill. Det hör till lekfullheten som märket står för. Känn dig fri att prova dig fram. För den mer finkänsliga finns det många snygga matchinigsmöjligheter. Där både print och färgskalor fungerar väldigt bra ihop. Tänk dig t.ex. de mintfärgade play-leggingsen tillsammans med någon av tröjorna med lejon-printen.

Alla plagg som syns ovan är gjorda av ekologisk bomull. Några har lite elastan i tyget för bättre passform och rörlighet. Alla plagg är tillverkade i oekotex-certifierade fabriker i Spanien eller Portugal. Bra nog enligt våra mått.

Heja Bobo!

14 jan 2021