Bobo Choses och Hugo Loves Tiki

I mitten av augusti var det mässa i Köpenhamn. Mässan heter CIFF Kids och lockar företrädare för varumärken i Euorpa men också från övriga världen. Ett märke vars monter vi besökte var Bobo Choses. De har en spännande vårkollekton på gång. Det som vi tycker var mest glädjande var att nästan allt som är ekologiskt i kollektionen också kommer att vara tillverkat av GOTS-certifierad bomull. Det är något oklart om plaggen kommer att vara GOTS-certifierade. Vi tror i alla fall att de tillverkas i GOTS-certifierade fabriker.

Temat för och namnet på kollektionen är "To make a Garden". Många tryck har därför en koppling till trädgårdar, frukter och djur. Det är lätt hänt att man gör kopplingar till Joan Miro. Miro var spansk konstnär som gjorde ett konstverk med titeln "The Garden". Bobo Choses är ett spanskt brand som har tryck och motiv som har en konstnärlig prägel. Det finns med andra ord flera beröringspunkter. Vänta dig nu inte tryck i miro-stil men ändå något i samma anda. Miro har gjort många konstverk, även skulpturer, som ser ut att vara gjorda av barn. Det är den andan man kan känna igen hos Bobo Choses tryck. Det de båda ytterligare har gemensamt är att det är barnsligt på ett smakfullt sätt. Man blir antingen glad eller berörd.

Bobo Choses svenska agent är också agent för det amerikanska märket Hugo Loves Tiki. Även HLT går mer mot GOTS-certifiering. Huvudparten av deras kommande kollektion är i GOTS-certifierad bomull. HLT har inte något trädgårstema men väl många djur på sina print. Det kommer att bli något att verkligen se fram emot.

Vi vill inte avsölja något av de kommande kollektionerna så vi läggar inte upp några bilder. Vi vill bara yppa vad som är på gång. Sådant som vi är glada för.

22 aug 2018