Bobo Choses SS20

A Dance Romance är kollektionen som kretsar kring att röra på sig. Det är en tydlig story men hur alla motiv på kläderna binds samman av temat är inte lika uppenbart som den föregående kollektionen med ett sammahållet rymdtema. Oberoende av detta gillar barn att dansa. De flesta börjar röra på sig när de hör rytmisk musik. Det är den känslan Bobo Choses vill förmedla.

Vi har ibland haft svårt att se storheten i detta internationellt kända klädmärke för barn. Denna gång börjar det klarna. Det beror inte på att vi får ihop deras märkliga bilder, deras typiska mismatch eller deras motiv på kläderna. För oss ligger storheten framför allt i kvalitén. Tygerna är helt fantastiska. Mer så i år än tidigare. Det mest anmärkningsvärda är de förstärkande sömmarna. Kläderna är gjorda för att hålla och någon har tagit sig tid för att se till att det blir så. Detta är verklig slow fashion.

Att märket förbryllar förstår man när man ser vad som säljer. Bobo Choses egen shop säljer mycket av vissa plagg som inte säljer alls i Sverige. De satsar allt mer på toppar men många är tokiga i deras shorts, bloomers, culottes och byxor. Det är svårt att läsa av trenderna och smaken hos märkets fans. Den mörka t-shirten ovan säljer dock i hela Europa, inklusive Sverige.

Nästan allt i denna kollektion är gjort av ekologisk och GOTS-certifierad bomull för baby. För Kid finns det fortfarande plagg som inte är ekologiska. Om det är viktigt för dig ska du läsa noga på etiketter och beskrivande texter. Vi vill understryka att slutprodukten inte är GOTS-certifierad. Bara tyget som kläderna är gjorda av.

Denna body i mild grön färg med flygande fåglar på är populär på Bobos sajt.

Även denna body med blommor i en vas säljer bra. Den är varligt matchad med ett par rosa prickiga culottes.

Förutom den svarta t-shirten är det inte mycket av det som säljer mest som påminner om dans. Vi har alltså svårt att se vad det är som förenar temat. Däremot har vi inte svårt att se vad som är fint och av högsta kvalité.

Vad tycker du?

 

 

 

 

 

19 jan 2020