Dear Sophie - AW18

Man kan inte annat än bli fascinerad över den reaktion som Dear Sophie väcker hos småbarnsföräldrar. I våras när bara en eller två återförsäljare i Sverige tog in märket tog det några timmar innan allt var slut. I höst, förhandsbeställningar började den 17:e septemer, med fyra återförsäljare på den svenska marknaden tog många styles och vissa storlekar slut ganska fort. Vid luchtid den 18:e fanns det inte mycket kvar att köpa.

Höstens kollektion innehåller ett flertal väldigt gulliga prints. Det är helt klart detta som charmar så många. Förhandssnacket handlade mycket om kaninerna och hjortarna. Här är gullighetsfaktorn som högst men det är inte bara denna känsla man får av dessa prints utan det finns även ett vemod i trycken som vi tror tilltalar just svenskar. Andra prints som berör är vargarna/rävarna och de svarta fåren.

 

I vårt förra inlägg skrev vi om den höga kvalitén. Det vill vi delvis ta tillbaka nu när vi håller plaggen i handen. Tyget är gjort av 95 % GOTS-certifeirad bomull och 5 % elastan. Känslan av hög kvalité uteblir dock helt. Detta är ordinär kvalité. Företrädarna för märket framhäver just bomullskvalitén men den går vi inte på. Därtill, när man tittar närmare, är sömmarna inte särskilt välsydda. Det ser ut att vara gjort i all hast.

 

Sammantaget är intrycket delat. Trycken är underbara medan kvalitén på plaggen är så där. Eftersom priset inte ligger på samma höga nivå som man kan se på Gray Label, mini rodini och Bobo Choses kanske man heller inte ska vänta sig det bästa. Vi tycker ändå att man skulle kunna vänta sig lite mer. För dig som har köpt eller tänker köpa säger vi: njut så länge det varar.

Vad är dina intryck från höstens kläder från Dear Sophie?

22 sep 2018