Dear Sophie - Farmlife (AW20)

Medan andra märken har haft svårt att leverera en hel kollektion på grund av coronapandemin eller inte har lanserat någon ny kollektion alls har Dear Sophie växlat upp och gjort lite mer än vanligt.

I år kommer deras kollektion Farmlife redan i augusti. Tidigare höstkollektioner har släppts i september. Därtill levererar de allt som de utlovade i början på året när ingen ännu tänkte på corona.

Kollektionen Farmlife

Vi har en del vi vill berätta om denna kollektion.

1. Farmlife har bondgården som tema. Kollektionen innehåller print med kor, hundar, möss, höns (som mer ser ut som ankor), grisar samt rotfrukter och blommor. Det mesta kommer i ett stort första släpp. Senare i höst, närmare bestämt i början på oktober enligt plan, kommer släpp två som är lite mindre.

2. För vissa handlar Dear Sophie enbart om roliga print. Kvalitén är mindre viktig. För oss är kvalité lika viktig som designen. Det är därför glädjande att kvalitén är ett snäpp vassare i denna kollektion. Kläderna känns skönare och kommer sannolikt att hålla längre.

3. Alla all-over-print finns i minst två olika färger (utom ett). I vissa fall så många som fyra olika färger. Det är två print som inte föreställer djur. Dels finns det ett rutigt mönster som finns i rödvita toner respektive i beige toner. Undantaget är ett mönster som heter patches. Patches ser ut som en blandning av mönstret av en fläckig ko och ett kaki-mönster. Detta print finns enbart som gråblå fläckar på ljus botten.

4. Det tillkommer tre sorters styles i denna kollektion som inte funnits tidigare. Först är det utsvängda byxor, nedtill alltså, som finns med tre print. Sedan är det en tunika som finns i fyra AOP och fyra singelprint. Slutligen finns det också kjolar, knälånga ungefär, i sex print. De sistnämnda har efterfrågats av fansen.

Printen i drop 1

Om man ska se till urvalet verkar det som att ko-printet (ett av dem närmast ovan) och gris-printet (överst på sidan) är huvudprinten i det första släppet. Ko-printen finns i fyra AOP och därtill några singelprint. Hit kan man även räkna patches. Kor är stora och varma djur som många barn instinktivt tycker om. Gris-printet finns också som fyra AOP och några singelprint. En del grisar har hatt (se de ljusblå leggingsen på översta bilden). De är rätt coola.

De kanske sötaste printen är mössen (se nedan) som finns i två AOP och ett singelprint samt hundarna (se ovan) som finns i tre AOP och fyra singelprint. Mössen på mörkblått påminner om kaninerna i Woods gang. Det var ett omtyckt print. Kanske blir även mössen lika omtyckta. En del pratar redan om hundarna. Troligtvis för att det är de som har synts först på sociala medier.

Ett print som man inte får underskatta är blommorna. Printet heter Daisy och finns på grön respektive röd botten (se bilden nedan). Vid första anblick kan det se lite ordinärt och anspråkslöst ut. När man tittar igen och igen blir man kär. Det är charmigt och stilfullt.

Slutligen har vi då rutorna. Mönstret heter Checker och finns i maroon respektive beige. I varje variant finns det vita rutor, randiga rutor med tvärställda ränder samt röda eller beige rutor. De randiga är färgmässigt en mix av de helfärgade rutorna. Vissa kan nog tycka om mönstret som sådant. Det fina med dessa print är att de går att matcha ihop med många av de andra printen. Ibland ska man inte ha AOP upptill och AOP nedtill samtidigt. Det kan bli perfekt att ha schackrutorna nedtill med ett AOP med djur eller singelprint upptill.

För den svenska marknaden finns det en del milda färger som grått och beige eller mörkblått som ofta går hem. För de få som vågar sticka ut finns det flera starka färger med supersnygga print. Ta del och njut av denna stora höstkollektion från Dear Sophie.

18 aug 2020