Dear Sophie SS20 - drop 1

Av alla märken som kör med teman för sina släpp måste man säga att Dear Sophie har de mest genomtänkta och sammanhållna kollektionerna. Vårens kollektion heter Sands of Morocco. Den innehåller marockoinspirerade mönster, strutsar, åsnor, kameler, palmer och ormar. Faktiskt finns det mer men det kommer i drop 2.

Bara den senaste veckan har det spridits en hel del bilder på sociala medier. Innan dess var det helt tyst. Det var så att man började undra om det skulle komma någon kollektion. Nu är den i alla fall här. De flesta av oss älskar kollektionen. Detta kan vara deras bästa hittills. I alla fall om man räknar med de print som kommer i drop 2. De ingår också i temat.

Vi ska ge exempel på några av de print och styles som ingår i kollektionen. Först några reservationer. Du som värdesätter certifierade produkter får inte detta fullt ut om du köper Dear Sophie. Deras kläder är gjorda av GOTS-certifierad bomull men slutprodukten är inte certifierad. Plaggen är visserligen relativt billiga jämfört med andra märken som säljer ekologiska produkter. Det vissa knorrar över är ändå att kvalitén inte är den bästa. Det känns inte helt bra mot huden.

Dear Sophie är fortfarande ett ganska ungt varumärke. Deras plagg var i början lite för trånga och sömmarna gick sönder men numera har plaggen bättre passform och är mer hållbara. Tack vare populariteten växer företaget fort och de försöker hinna med förbättringar och att lyssna på kundernas önskemål så gott de kan. Det är dock en liten bit kvar.

Nytt för den här säsongen är bodies och t-shirtar med volanger på ärmarna. Vissa tycker att det är sött. Vi ställer oss neutrala till detta tillskott. Ta nu en titt på alla print. Överst ser du ormprintet på leggingsen som all-over-print och ett singelprint på en svart t-shirt.

Flickan på bilden har en t-shirt med printet Marrakech på blå botten med tillhörande bloomers i samma print. Detta mönster finns även på rosa botten som du kan se på nedan bild. Där har flickan på sig ett hårband, en bomberjacka och ett par leggings med samma print. Som t-shirt syns ett singelprint med en struts på.

 

Här nedan syns en bild med en klänning med printet Ostrich på blå botten. Det är en kortärmad luftig klänning. Det finns även strutsar på sandfärgad botten. Som en andra bild syns en overall med ett annat struts-print på grå botten.

 

Skillnaden mellan struts-printen är att en heter Lady Ostrich och en heter Lord Ostrich. Den senare har på sig en hatt.

Ett av de mer iögonfallande printen är åsnorna. De finns på fyra olika bakgrunder. Här nedan kan du se en gul klänning med åsnor samt en mintfärgad overall på den ena flickan medan den andra flickan har en rosa långärmad tröja med åsnor och leggings i samma print och färg.

 

Åsneprinten på mintfärgad och rosa botten ser lite annorlunda ut jämfört med printen på gul eller marinblå botten. De två första har åsnor med en korg på ryggen och en blomma vid örat tillsammans med lite annan dekoration.

På bilden ovan syns det svåraste printet i kollektionen. Det heter Palms och består av roliga palmer med glasögon. Detta print finns på rosa botten och på blå botten. Flickan till höger har en Hoodie med palm-printet och leggings i samma print. Hoodies är lite av Dear Sophies signum. Plagget blev tidigt populärt och är det fortfarande. Nästan alla print finns som hoodie.

Vi tycker detta print är svårt för att vissa gillar det mycket medan andra inte gillar det alls. Det påminner om de knasiga kaktusarna som blev så populära i den gröna färgen för ett år sedan. Kanske blir detta print lika populärt. Kanske är inte färgerna de rätta. Vi får se.

Flickan till vänster har en t-shirt med volanger. Nedtill har hon svarta leggings i basic-serien. De är förvånande nog inte billigare än leggingsen med print.

Det print som det pratas mest om på sociala medier är ormarna. De syns på översta bilden. Det finns ormar på brun botten och gul botten. Som man kan se på bilden överst finns det även t-shirtar med singelprint. De finns i svart respektive vitt.

Det sista vi bjuder på är denna bild med kamel-printet. Det finns all-over-print på sandfärgad bakgrund och på blå bakgrund. Singeprint finns på blå bakgrund som du kan se på bilden.

Pojken på bilden har även en beanie med kamel-printet. Det finns beanies i minst fyra print totalt i denna kollektion. Nedtill har han blå shorts med Marrakech-printet.

Som sagt. Det finns mycket att välja på. Kanske är detta den bästa kollektionen hittills. I alla fall till sin helhet. Tyck gärna till.

I mars kommer drop 2 och då blir det minst lika fina print.

 

12 feb 2020