Dear Sophie SS20 - drop 2

Den här våren har verkligen inte blivit som man tänkt sig. Dear Sophie skulle ha sitt andra släpp i mars men i själva verket blev det i mitten på april. När kläderna kommer spelar dock mindre roll så länge kläderna är något alldeles extra.

Vårens kollektion heter Sands of Morocco. Printen som har fallit inom ramen för detta tema kan på ett eller annat sätt kopplas till det nordafrikanska växt- och djurlivet. De djur som är centrala i drop 2 är leoparder och kameleonter. Vi vet att ormarna blev väldigt populära från det första dropet men vi tycker att de två print, med färgvariationer, som tillhör detta drop är kollektionens höjdpunkter.

Kameleonterna finns i två färgvarianter. Leoparderna finns i tre färgvarianter som all-over-print och som en färgvariant med single-print. Det är printen som är släppets nyhet då det inte finns något nytt plagg jämfört med tidigare kollektioner.

När Dear Sophie slog igenom som märke stack luvjackorna och helkroppsdresserna ut som märkets signum. Numera är det mer traditionella plagg som barn och föräldrar främst vill ha. Det är t-shirtar och det är leggings. Shortsen är ganska populära. Kvalitetsmässigt är det byxorna som sticker ut. De är välgjorda och sköna. Många verkar ha upptäckt det och man ser fler och fler barn som har dessa pants på sig.

Några av höjdpunkterna i kollektionen kan ses på bilderna. Överst ser vi en body i färgen ecru och printade leoparder. Den varma vita färgen och de söta leoparderna ger en enkel och effektful känsla. Det är svårt att inte gillar printet. Här nedan ser vi leoparderna på en gråblå botten och denna kombination är nästan lika effektful. Ett självklart val för den som inte vill ha ljusa plagg på sina barn. På bilden syns även det enda singelprintet i kollektionens andra drop på denna gula t-shirt.

 

På bilden ovan syns den blågrå varianten av kameleonten. Flickan bär en ärmlös klänning med sommarkänsla. På bilden nedan ser vi kameleonten på ecru. Faktum är att den krämvita färgen ska antas vara densamma som på översta bilden men plaggen med gröna kameleonter är ecru men en liten grön ton. Vi har frågat våra barn vilka plagg de gillar bäst och de gröna kameleonter är favorit hos de flesta. Pojken har på sig pants med lite häng i grenen. Det är så alla pants från Dear Sophie ser ut. Det är en av de egenskaper som gör dem sköna. Upptill har pojken en luvjacka som är extra snygg med detta tryck.

Den sista bilden visar leopardtrycket på grön botten. Det är som leoparden i sitt rätta element. Grönt gör kombinationen mer levande. Kanske tilltalar den varianten vissa något mer. Vi tycker att den fungerar bra men effekten är inte lika stark som printen på krämvit botten. Även denna klänning är ärmlös. Den ser ut att vara lite för stor då klockan nedtill börjar nedanför stjärten istället för mitt på. Detta är en klänning som går ner till knäna när den är i rätt storlek.

Sammanfattningsvis har det varit en spännande kollektion som helhet och kollektionens höjdpunkter finns i det andra släppet. Det finns många snygga print i första dropet men de sticker inte ut från massan på samma sätt som leoparden och kameleonten på ecru gör.

Detta kan vara den bästa kollektionen från Dear Sophie hittills. Vi vet att vi inte är ensamma om att tycka det men just du kanske är av en annan åsikt. Dela gärna med dig av vad du tycker om drop 2 och av kollektionen i sin helhet.

 

3 maj 2020