Dear Sophie - Trip to Peru

Dear Sophies vårkollektion 2019 bygger på ett resetema där målet för resan är Peru. Det är fantasifullt, lite traditionellt, lite knasigt och lite gulligt. Först köper du biljetter (som är ett print i två färger), sedan reser du och kommer fram till Peru. Där finns det, enligt designern, kaktusar (tre print), lamadjur (två print), traditionella mönster och ögon (två print). Man kan också läsa lite fraser på spanska.

 

 

Märket Dear Sophie har snabbt blivit galet populärt. Det är i vissa kretsar mer köphysteri kring detta märke än det är för mini rodini. De få webshopar som har båda märkena har sett att Dear Sophie just nu drar mer uppmärksamhet till sig.

 

 

I tidigare inlägg har vi varit tveksamma till kvalitén och passformen. Till denna säsong har kvalitén ökat något och passformen, särkilt på leggings, är bättre. Det betyder sannolikt att de också håller bättre. Vi är hoppfulla om märkets kvalitet för framtiden då vi redan har sett och känt på höstens kollektion. Det blir bättre och bättre. Antagligen ett uttryck för att märket går bra även ekonomiskt.

 

Merparten av plaggen i kollektionen är tillverkade av GOTS-certifierat bomullstyg. Det finns dock vissa plagg i kollektionen som inte är GOTS. Vi har valt att inte visa dessa. Kolla upp innan du köper om du tycker det är viktig med GOTS.

För dig som inte har testat märket än kan vi verkligen rekommendera det. Prova!

18 mar 2019