House of Jamie - ett uppåtgående brand

Vi har följt märket House of Jamie några år. Faktum är att vi vet ganska lite om företaget och dess kärna men vi vet ganska mycket om deras produkter. Företaget har sin bas i Nederländerna och är mer känt där än i omvärlden. Det kommer med största sannolikhet att ändras den närmsta tiden. Vi ser tre skäl till detta.

1. Designen och produkterna har successivt blivit bättre och snyggare. De utmejslar hela tiden en egen stil och den blir både mer distinkt och utstrålande. Ett signum för märket var från början flugan, the bow tie, som fanns både på plaggen och i loggan. Den finns kvar på vissa plagg där den har som störst effekt för att göra plagget vackrare eller mer utmärkande. På andra plagg används andra snygga detaljer som förhöjer plaggen. Flugan på loggan är däremot helt borta vilket är en del i varumärkesbyggandet mot ett mer distinkt och högklassigt märke.

2. Mycket av handeln, även i hemlandet, sker på nätet vilket gör att produkterna är beroende av att de framställs på ett sätt i bild som gör produkterna rättvisa. Detta har House of Jamie blivit duktigare på. Produktbilderna har idag en lika hög kvalitet som produkterna.

3. Märkets prisläge signalerar att det är ett fint märke och tack vare de åtgärder som har gjorts (som beskrivs i punkt 1 och 2) kan man nu se att produktens värde minst motsvarar produktens pris. Egentligen är skälet till det höga priset att produkten avsiktligt är dyr att framställa, något som kunden kan ha haft lätt att ignorera. Nu är det svårare att ignorera skälen till det höga priset när produkten också ser dyr ut (den har alltid känts dyr). Därför tror vi att House of Jamies produkter kommer att nå fler internationellt i sin rätta målgrupp.

Vi, och säkert House of Jamies egen ledning, spår märket en god framtid. Nu ska vi visa varför vi tror det också. Den nya kollektionen för AW18 som släpps den 20:e augusti har mer guldkorn än vi kan presentera här. Vi vaskar fram några favoriter inom varje klädkategori.

Vi startar på toppen och visar upp ett par mössor och halsdukar.

 

 

 

 

 

Kvalitén på dessa produkter är helt ljuvlig. Förpackningen alena, för mössorna, är värd en hel del. Mössorna och halsdukarna passar barn från ett år och uppåt.

Vi vill också visa upp några toppar. Det finns några vackra blusar, tunikor och sweatshirts i kollektionen.

 

 

 

Den roströda sweatshirten passar på grund av sin starka färg inte alla men det barn som passar i denna färg kommer att lysa upp sin omgivning. Ni som har redan har en sweatshirt från House of Jamie vet vilket material och kvalitet ni kan vänta. Den är rejäl och mycket mjuk på insidan.

Nytt för säsongen är kjolar med lagda vecka. De är fantastiskt snygga och i detta fall kommer det inte helt fram i bilderna. Förstora gärna. Finns i flera färger.

 

 

Slutligen har vi bilder på sparkdräkter för de minsta. Dels är det modellen med luva och den snygga dragkedjan. Dels är det dräkten med fluga.

 

Sparkdräkten med luva har en mjuk fleecad insida. Helt underbar. Den andra är bara stencool. Mönstret heter just rocky leopard. Det är, som du kan se ovan, ett av de framträdande mönstren i kollektionen. Det är inte första gången House of Jamie använder leopardmönster men denna gråsvarta variant är helt ny. Och väldigt snygg om du frågar oss. Nytt för säsongen är också den roströda färgen. Den passar som sagt vissa barn men man kan ändå njuta av dess utstrålning på de plagg som har denna färg plus att den känns höstig på rätt sätt.

Vad är det som är mindre bra med höstens kollektion? En sak är att modellbilderna inte är tillräckligt bra i vårt tycke. Därför får du inte se kläderna på några barn. Naturligtvis finns det vissa plagg som inte är särskilt märkvärdiga och höstens mönster/färg passar inte alla styles.

Vad är det som är särskilt bra med höstens kollektion? House of Jamie har precis som Gray Label en minimalistisk design men vi tycker med denna kollektion att House of Jamie vill sticka ut mer än tidigare. Samtidigt visar de klass i designen. Det är till märkets fördel.

För dig som undrar varför plaggen alltid är så dyra så ska du här få något att tänka på. Det uppdagades nyligen, igen, att HM har anställda i sina fabriker som jobbar sex dagar i veckan minst tio timmar om dagen utan riktiga raster och ingen särskilt god arbetsmiljö. De tjänar 2000 kronor i månaden. När en anställd försökte starta en fackföreningsgrupp blev hon sparkad. House of Jamie går helt på tvären mot detta och säger att alla som tillverkar för House of Jamie ska ha en god arbetsmiljö och en lön som går att leva på. Därför är alla plagg certifierade med Fairtrade för det är vad certifieringen står för. Därtill är plaggen tillverkade av ekologisk bomull och kontrollerade och godkända av oekotex.

Produkter som har hög kvalitet, har tillverkats av arbetare som får skälig lön och som är hälsosamma för användaren kostar pengar. Det är den råa verkligheten. Vad du får på köpet är en fantastisk design.

När vi söker på House of Jamie på Google hittar vi bara en svensk återförsäljare och det är Frida & Fritiof. Efter den här kollektionen kanske det blir fler. Vi rekommenderar er varmt att besöka Frida & Fritiof när kollektionen släpps den 20:e.

 

18 aug 2018