I Dig Denim AW20

I Dig Denim har som så många andra klädföretag lite svårt att få ut en samlad kollektion på grund av coronapandemin. Produktionen i olika delar av världen klarar inte full kapacitet. Därför är I Dig Denims första släpp, som var för någon vecka sedan, inte ett komplett släpp. Det är framför allt till baby som det finns lite magert att visa upp.

I Dig Denim, som är ett göteborgsbaserat denim-brand, har en hel del överdelar och nederdelar av denim men de har så mycket annat som är snyggt och spännande. I normalfallet är kläderna gjorda av ekologisk bomull och certifierade enligt Oeko-tex. Det finns enstaka undantag.

När det handlar om ekologiska babykläder i första släppet är det framför allt velour-plaggen Ash som sticker ut. De finns i svart och en färg som de själva kallar dark ginger. Vissa likställer dark ginger med gammelrosa. Plaggen är jättesköna och mjuka. De finns som både top och nederdel. Tillsammans blir det som en hel mysdress (se bilden ovan). Vid nästa släpp kommer det mycket mer plagg till baby, bl.a. jumpsuits och bodies.

Ekologiska kläder för Kids finns det mer av i första släppet. Av de plagg som sticker ut är det en hoodie, som heter Morgan, och en t-shirt med havlång ärm, som heter Owl (bilden ovan). Morgan Hoodie är kraftig och fantastiskt välsydd. Hoodien finns i två färger, rosa och grön, och båda ser väldigt bra ut. Owl tee finns i svart och naturvit.

Nederdelar har inte kommit in än till Kids. Det är flera på gång, t.ex. sweatpants och byxor i manchester. Jeansen på bilden ovan heter Madison och är en modell som ligger kvar i flera säsonger.

Slutligen har vi en återkommande favorit. Det är tröjan Marlo som har funnits i olika färger och med en ring på bröstet. Ringen ingår i I Dig Denims logga och är lite av ett signum. I höstens kollektionen är ringen borttagen. Tröjorna är helsvarta med text på ryggen istället. Det står: "I DIG DENIM GOTHENBURG - SWEDEN". Dessa tröjor finns till baby, kid, teen och woman. Marlo är en lite tjockare sweatshirt som passar utmärkt i höst.

Vi ser fram emot fortsättningen.

26 aug 2020