Liewood - modedesign?

Liewood är ett företag som har en viss bredd på sitt sortiment. Här ingår också kläder. Liewood är kanske inte märket som främst är förknippat med mode men det finns en och annan godbit i deras klädkollektioner. Deras strumpor och strumpbyxor är ganska snygga och roliga.

Hösten 2018 har de satsat särskilt på produkter av merinoull. Merinoull är ett fantastiskt material som har alla fördelar som annan ull men som dessutom är mjukt och lent. Merinoull är inte sticksigt. Det är ett material som värmer och svalkar beroende på hur kroppstemperaturen är. Det andas så man slipper bli fuktig varken på utsidan eller insidan.

En sak man bör veta om merinoull, och annan ull, är att den inte behöver tvättas. Det räcker för det mesta att hänga upp plagget på vädring. Om man ändå vill tvätta det ska det helst tvättas i 30 grader eller kallare, helst handtvätt. Det blöta plagget ska sedan torka liggande istället för hängande.

Liewoods val av material ger kläderna en känsla av kvalitet och lyx. Den framträdande profilen med djurattribut finns även i kläderna. Det kan vara ögon, nos, morrhår och öron. Här följer några favoriter för de yngsta.

Snygg jumpsuit med tryckknappar och kaninöron.

 

Söt jumpsuit av merinoull med tryckknappar och små björnöron.

 

Varm och rolig mössa med kaninattribut. En klassisk Liewood-produkt.

 

Skyddande skidhuva för de yngsta. Varm och söt med små björnöron.

 

Just denna kollektion av merinoull är tillverkad i en GOTS-certifierad fabrik. Det är möjligt att man kan önska mer av råvaran. Som köpare får man inte veta hur fåret har haft det. Det man får veta med säkerhet är att slutprodukten är ren från kemikalier. Det garanterar oekotex-certifieringen.

Liewood är ett företag på stark frammarsch. Det är ett hett märke. Det är ändå vår uppfattning att märket ännu inte har nått sin fulla potential som klädmärke. Det är fina kläder som användaren kan uppskatta och njuta av men Liewood är inte i framkant när det gäller modedesign. Nästa vår, råkar vi veta, har de lite mer spännande plagg att visa upp. Håll dig uppdaterad.

6 nov 2018