Mini Rodini - AW18 drop 1

Mini Rodini är företaget som håller hårt på sina releasdatum och har strikta regler för hur och när man får sprida bildmaterial. Deras första drop för höstens kollektion är den 26:e juli. Trots detta har bilder läckt ut under helgen och i söndags började Åhlens att sälja ett urval från kollektionen. Det finns med andra ord inte så mycket spänning kvar. Vi vill dock lyfta fram några intressanta nyheter med höstens kollektion.

Vi har noterat att många pratar om kattprinten med cheerleaders på. Baserat enbart på produktbilder är det just dessa plagg som sticker ut, som drar till sig uppmärksamheten. Dessa print är roliga och intresset kommer säkert att hållas uppe några veckor. Vi tycker dock att denna serie är onödigt dyr. Det är inget särskilt med materialet eller med formen som är nytt.

Som så ofta med Mini Rodini behöver man tid på sig att få överblick över hela kollektionen och att vänja sig vid vissa print. När man väl har börjat vänja sig fastnar de och man kan inte sluta gilla dem. Ett print som vi inte tyckte var så märkvärdigt i början men som sätter sig är Ducks. Det är framför allt färgkombinationerna som är smakfulla. De känns höstiga på ett vackert sätt. Även denna serie prints har det pratats om på sociala medier efter helgens bildläckage. Inte heller här finns det egentligen något speciellt med material och form. Traditionellt men på en rimligare prisnivå.

Den verkliga nyheten är serien Liberty där materialet är tencel. Vår upplevelse är att Mini Rodini de senaste åren har ökat kvaliten på tygen vilket bl.a. har inneburit att de blivit mjukare. Valet av Tencel innebär ett ytterligare steg i den riktningen. Tencel är framställt av träfibrer likt viskos men är ett finare material och framställs på ett mer miljövänligt sätt. När vi skriver mjukt så menar vi väldigt mjukt. Hur skönt som helst. Många plagg i serien Liberty innebär alltså en ny upplevelse mot huden. En del plagg är gjorda av ekologisk bomull. Det finns bodies med både kort ärm (bomull) och lång ärm (tencel). Det finns t-shirts med både kort ärm (bomull) och lång ärm (tencel), det finns sweatshirts (bomull), det finns leggings (tencel) och det finns klänningar (tencel). Klänningen har en Peter Pan-krage som man inte ser så ofta på Mini Rodinis plagg.

Liberty är också ett kattprint, med frihetsgudinnan som förebild. Texten "Liberty - Enlightening the World" verkar vara ett uttryck för att frihet gör oss upplysta. Frågan är bara frihet från eller till vadå? Räcker det att leva under frihet för att bli upplyst eller är det tvärt om? Är det upplysthet som gör oss fria? Hur som helst har Mini Rodini själva lyft fram denna serie som en särskild tribut. Den är tydligen ett slags statement. Vi gillar printet och vi gillar materialvalet.

Vad har du fastnat för i höstens kollektion, drop 1?

 

23 jul 2018