Mini Rodini - AW18 drop 2

På torsdag, den 30:e augusti, är det dags för mini rodinis AW18 drop 2. Är det något särskilt att se fram emot? Vi tror att det beror på vad man tycker om skotskrutigt.

Förra hösten var det superhett med skotskrutigt på kvinnokläder och på många tonårskläder. Nu ett år senare kommer några märken, särskilt mini rodini, ut men en serie med skotskrutigt mönster. Den stora frågan är om det fortfarande är hett. Vi tycker, helt oberoende av om trenden håller i sig, att skotskrutigt är farligt snyggt. Därför är vi positiva till det andra droppet.

I mini rodini-grupper pratas det mycket om de vita plaggen med små prickar på. Serien heter Peace pointelle. Den små prickarna är fredssymboler. Det kan man just vänta sig från Cassandra Rhodin som gärna drömmer tillbaka till 60- och 70-talens ideal, symboler och design. Skälet till att de också heter pointelle är för att de är tillverkade i en särskild stickteknik som heter pointelle. Den utmärks av mönster med små hål i. Peace pointelle-serien är i ull vilket gör den varm och skön när det blir kallare. Samtidigt är plaggen ganska tunna så man behöver inte bli alltför varm. Även om plaggen är snygga så är vi osäkra på om de är så praktiska. Ett vitt plagg i ull har sina nackdelar. Det bästa är om man har plagget nära huden med något på sig utanför för att slippa få fläckar på ullplagget. Att tvätta ull är inte helt lätt. Den vita klänningen är designad för att ha utanpå andra plagg. Alltså blir den lätt fläckig. Vi tror att de dyra ullplaggen är en tveksam investering. Men snygga är de.

Kanske är det ändå så att det är ytterkläderna som är höjdpunkten i detta drop. Förutom några favoriter som kommer tillbaka så kommer två sorters jackor i skotskrutigt, tre sorters jackor med mönstret Ducks och två jackor i fuskpäls. Alla är vansinnigt snygga.

Vad tycker du om drop 2?

28 aug 2018