Mini Rodini AW19 - chapter 1

Då är det dags för mini rodinis första släpp för AW19. Det är släpp 1 av 4, det som kallas chapter 1. Kollektionen, som heter Stay Weird, är en blandning av nytt och gammalt. Vi kommer strax till detta. Namnet på kollektionen är en hyllning till de som inte vill eller inte kan vara som alla andra. De som sticker ut ur mängden och vågar göra sin röst hörd.

Från och med denna kollektion kommer basic-plaggen att vara gjorda av lyocell/tencel. Vi har skrivit om materialet i ett tidigare inlägg. Det gäller även leo-plaggen. På tal om leo kommer det några nya plagg med leoprint i den nya kollektionen. Vi får till exempel en farfarströja med leoprint nu i chapter 1. Även basic leopard jumpsuit är nytt för säsongen. Lyocell/Tencel är normalt fantastiskt mjuka material men det verkar som att basic-plaggen är lite grövre. Kanske för hållbarheten.

En bekanting som återkommer är Dashing dog. Den har förekommit i ett all-over-print men får nu vara med på ett singelprint. Dashing dog är tryckt på bröstet mot vit bakgrund. Runt halsen och ärmarna går ett rött band som en snygg detalj. I samma still kommer även en skorpion som singelprint (bilden nedan). T-shirten är av GOTS-certifierad bomull. Kvalitén är mycket god.

Flying birds är ingen bekanting som återvänder men det känns nästan så då vi tydligt minns svalorna. I chapter 1 kommer det röda flying birds på ljus botten. I chapter 2 kommer blå flying birds på grå botten. Printet kommer på leggings, t-shirts, farfarströjor, bodies och långärmade klänningar.

På översta bilden kan man se röda körbär på gul bakgrund. Detta print finns bl.a. på ribbade leggings, kortärmade och långärmade ribbade t-shirtar, och långärmade ribbade klänningar. Ribbningen är något oregelbunden och väldigt fin.

Marsvinen (på bilden nedan) är redan en snackis då bilderna har läckt ut. Huvudparten av printet kommer i ett senare släpp. En kjol och en skjorta med marsvin på gul bakgrund kommer i chapter 1. Det är ett vävt tyg som inte säljer så mycket i Sverige. Printet är annars helt underbart och kommer att göra sig minst lika bra på beige och rosa botten som det blir i ett senare släpp.

I samma anda som budskapet för Stay Weird tycker Cassandra Rhodin att barn kan förbli unga. Ungar är mer oförstörda med ett öppet sinne. De kämpar för det de tror på. Forever Young är en påminnelse om detta. Vi vuxna behöver också förbli barn i sinnet och låta den sidan komma fram med jämna mellanrum.

Slutligen kan vi nämna att en snygg grå pico-jacka kommer i detta släpp. Den finns dessvärre bara i begränsad utgåva så den kommer antagligen ta slut innan alla som vill ha den har lyckats trycka på "beställ". Du som vill ha en sådan jacka får se till att vara på tårna kl 10.00 den 25:e juli.

Det verkar som att vi mest har fått en försmak på delar av kollektionen i detta chapter. Liknande print återkommer, vanligtvis med andra färgkombinationer i senare chapter. Detta släpp innehåller en del godbitar men vi tror att det bästa kommer senare under hösten.

Dela gärna med dig av dina tankar kring detta släpp.

23 jul 2019