Mini Rodini SS19 (drop 1) - mycket gläde, lite kreativitet

Den 25:e januari släpps drop 1 av mini rodinis vår- och sommarkollektion. Kollektionen heter Tropical Island och inspirationen ska ha kommit till Cassandra Rhodin från Animal Planet. Hon har på ett ungefär sagt att "allt levande som finns på denna planet är magiskt och konstigt." I denna anda har då kollektionen uppstått. Även om man blir inspirerad av alla vanliga och ovanliga varelser på denna jord behöver det inte leda till en magisk och knasig kollektion. Vi är delade i vår inställning till den variation av print som finns i kollektionen. Innan vi går in på detta kan vi titta lite till på vad mini rodini anser om kollektionen.

Många av Cassandra Rhodins kollektioner är nostalgiska. Inspirationen kommer ofta från 1960- och 1970-talet. Delar av SS19 pre var ett exempel på detta. Vårens stora kollektion tittar mer på vår nutid och eventuellt vår framtid. Det finns, här och nu, mycket att glädjas åt och drömma sig bort till. En tropisk ö kan vara ett sådant drömst glädjeämne. Den aktuella kollektionen innehåller också, enligt märket, djärva färgkombinationer. Det i sig är inget utmärkande för denna kollektionen om ni frågar oss. Vi känner igenom oss i denna kollektion ifrån vad vi är vana vid från märkets historia.

Så vad tycker vi om vårens kollektion? Vi tycker att den är mer rolig än innovativ. En banan med solglasögon, som känns olustigt välbekant, är inte något vi höjer på ögonbrynen åt. Det har vi sett förr. Ändå är det detta print som antagligen kommer att sälja bäst. Nu förekommer printet t.ex. på vit bakgrund vilket kan få många föräldrar att tveka. Kanske går det bättre på ljusblå bakgrund. Aphuvuden får oss inte heller att reagera. Det skapar en nervös gäspning. Intressant nog växer dessa print med tiden tack vare färgerna de är tryckta på (se bilden ovan). Kan bli en hit.

I den andra änden kan vi inte låta bli att älska krokodilerna. Singelprinten ser lagom galna ut samtidigt som de ligger väldigt snyggt på brun eller rosa bakgrund. Det enda som kan hindra dessa plagg från att sälja bra är priset. Vävsättet och en blandning av bomull och micromodal ger tyget en viss lyster och ton som skapar en snygg kontrast till den gröna krokodilen. Tyget ger dessutom en bra känsla i handen. Krokodilerna finns också som 'all over print'. Även dessa är snygga men vi är inte överförtjusta i vävt tyg på små barn.

Nytt i och med denna kollektion är ett tillskott till baskollektionen. Plagg i gult och grönt kommer att finnas återkommande. De gröna plaggen har printade stiliserade solar. Om dessa kommer att finns kvar är vi dock osäkra på. De gula plaggen ska bli bestående.

Vår summering av drop 1 blir att det inte är så mycket spännande att finna. Inte heller när det gäller material. Däremot vet vi att drop 2 har några innovativa inslag. Vi får vänta på lite mer sprudlande kreativitet tills dess. Nu ställer vi in oss på att få plagg som gör oss och barnen glada av roliga print. Väldigt säkert. Även för miljön.

 

24 jan 2019