Mini Rodini SS19 drop 2

 

 

Mini rodini har precis kompletterat sin kollektion Tropical Island med ett andra drop. I drop 2 får vi möta två nya print och färgvarianter av dessa. Drop 2 har ett havsodjur som sitt huvudprint. Detta kommer sannolikt i fler styles framöver men så här långt är det en jeansjacka och ett par badshorts. Det så populära leoprintet finns nu även i rött.

Det print som det på förhand har pratats mycket om och som också har sålt mest i mini rodinis shop är sjöhöstar på mörkblå botten. Det är t-shirten (se översta bilden) som har sålt mest. Denna är gjord av tencel vilket gör den väldigt mjuk. Vi har tidigare skrivit väl om tencel som material men det har visat sig att det har uppstått problem med detta material när det ska tvättas. Det är möjligt att problemet är avhjälpt i denna kollektion. Vi väntar och ser.

 

Det andra printet i drop 2 är ett print över hela plagget med valar på ljus botten där valarna antingen är gula eller rosa. De gula valarna verkar vara lite mer populära. Dessa plagg är gjorda av GOTS-certifierad bomull. Det finns även ett singelprint med en stor gul val på framsidan. Vi tycker att den är jättefin men det är inte lika populärt med singelprint som all-over-print.

En body med leggings i val-printet

 

Vi kan inte se att det är några nya styles i kollektionen men vi vill gärna lyfta fram några. Ett av mini rodinis finaste plagg någonsin är den plisserade blusen med häst-print. Den finns nu åter med sjöhästprintet. Den är inte lika fin som den mörkblå blusen med häst-print men är ett av de finare plaggen i detta drop.

 

I den nya kollektionen finns en byxdress utan ärmar som också är en återkomst. Den finns med det gula val-printet. Kommer att bli både fin och skön till sommaren.

 

En av våra främsta favoriter är den mörkblå frottétröjan med ett val-patch framtill. Att ha på sig frotté-kläder kanske känns lite märkligt för vissa. Fördelen är att materialet reglerar temperatur och fuktighet på ett bra sätt. Patchet på framsidan är gjort av samma material som mini rodinis pico-jackor. När man skär upp de delar som ska sys ihop blir det alltid lite spillmaterial över. Nu har mini rodini tagit vara på dessa bitar som blir över för att göra valar som på ett snyggt sätt förgyller tröjan. Vi gillar mini rodinis smarta lösningar.

 

Vad har du hittat för favoriter?

 

2 mar 2019