Mini Rodini SS19 pre

Många mini rodini-fans skulle säga att julafton infaller den 8:e november i år. Av olika skäl har den fantastiska kollektionen SS19 pre läckt i förtid. Annars hade den varit en mycket spännande överraskning. Kollektionen är en blick framåt och bakåt på en och samma gång. De svarta ribbstickade plaggen är en favorit i repris. WCT-plaggen är så heta och samtida de kan bli. Sjöjungfruarna, eller cat mermaids som trycket heter, är en hint om framtiden. Ungarna älskar trycket. Pegasus-printen delar många. De vävda plaggen går nog hem mer utanför Sverige än i Sverige. Designen på vissa pegasus-plagg är nya. Snyggast är ändå den svara jackan med en pegasus på ryggen. Exklusivt.

WCT-kläderna är fulla av pandor vilket många kommer att älska. WCT är dessutom inne på alla fronter. Särskilt jackorna kommer att bli en succé. Det enda man kan vara lite grinig för är att plagget rakt igenom är gjort av polyester, d.v.s. plast. Bra samtidigt att MR återanvänder skräp och gör snygga kläder. Kläderna är dessutom GRS-certifierade så de är sjysta för användaren. Det man inte ser eller ens kan läsa sig till är att plaggen har ett fleecat innefoder. Det ger en skön känsla.

Nästa favorit är cat mermaids som finns som leggings, långärmad och kortärmad tröja, klänning och en body. Man blir glad av dessa prints. Plaggen är gjorda av tencel. Höstens Liberty-plagg som är gjorda av tencel har blivit konstiga i tvätten. Vi hoppas att det är åtgärdat till denna gång. Ytterligare plagg i det marina temat är en t-shirt med en röd fisk och två frotté-plagg med en gul fisk. Snygga!

Det är ingen hemlighet att Cassandra Rhodin är inspirerad av 1970-talet. I denna kollektion kommer det till uttryck i en text som lyder "Love will steer the stars". Kärlek ska styra/lotsa stjärnorna. Vad det betyder är lite av ett mysterium. Vad betyder egentligen att kärlek ska styra stjärnorna? Var texten kommer ifrån är dock inget mysterium. En av 1970-talets stora musikaler bär namnet Hair och en av de kända sångerna i musikalen heter Aquarius. "Love will steer the stars" är en rad från texten till denna sång. Bortsett från detta är plagget helt fantastiskt. Underbart material om man gillar kvalitet. Finns som vit tröja med röd text också.

Det finns mer att tycka om och tycka till om i denna kollektion. Sammantaget är den en höjdare även om enstaka plagg känns sådär. Många MR-fan kommer att bli glada efter det något svala andra droppet av AW18. Ett riktigt fan ska ha något från detta drop. Det finns något för alla smaker.

Vilken är din favorit?

8 nov 2018