Mini Rodini SS20, drop 1

Denna vår kommer Mini Rodini att ha fem drop, eller chapter som de själva kallar det, och det första droppet var den 30:e januari. Kollektionen heter Diana som en hyllning till Prinsessan Diana och hennes intressen. Prinsessan Diana hade ett stort inflytande i Storbritannien från det att hon genom giftermål blev prinsessa 1981 fram till sin död 1997. Hon var mycket omtyckt i Storbritannien men även i övriga världen.

Det är framförallt Dianas intresse för sport som lyser igenom i vårens kollektion. Vid det första droppet hittar vi rugbykläder som ett uttryck för detta. Vi har uppfattat att rugbykläderna inte har väckt så stort intresse bland MR-fans men vi tycker att de har sin charm.

Mest populära är tigerprinten, klöverprinten och enhörningsprinten. Tingerprinten finns främst i en svart-grön variant men även i en brun-beige (som på ovan bild). De svart-gröna tigerprinten presenteras som basic men de är något dyrare än basic-plaggen. Material och design är annars som basic.

Klöverprinten består huvudsakligen av röda fyrklöver på vit botten. Det som finns i första droppet är sweatpants (se bilden nedan), sweatshirt och en sweat-jacka. Det senare är en tröja med dragkedja som passar bra till våren när det börjar bli lite varmt. Vi gillar verkligen denna jacka. I detta drop finns även skipants och t-shirts med en fyrklöver på. Skipantsen har en sydd rand framtill som ger en stilrent och snyggt intryck.

En annan jacka som vi gillar är baseball-jackan med pantertryck på ryggen. Hur snygg som helst i både svar och lila.

Enhörningsprinten är ganska söta. Det är bruna enhörningar på ljus botten. Vissa reagerar på att enhörningarna är bruna. Brukar de inte vara vita? Färgkombinationen fungerar i alla fall bra och många gillar dessa print som finns på en stor variation av plagg. Det som sticker ut är bloomers med enhörningstryck. Fina!

Man får inte missa de randiga kläderna med vertikala ränder i grönt och rött eller blått och rött. Det är främst sweatpants och sweatshirts som gäller men det finns även en blazer i den gröna varianten. Vi tror att den skulle vara ännu finare i den blå varianten.

I det stora hela är det ett bra släpp. Vissa plagg tar tid att upptäcka och därtill gilla. Vi uppskattar blandningen av djurtema (tigerprinten, panterprinten och enhörningsprinten) och sporttema samt ränder och klöver. Kvalitén är genomgående hög det finns som vanligt certifieringar för att understryka MRs miljö- och hälsotänk.

Vad tycker du?

31 jan 2020