Mini Rodini, våren 2020

Denna säsong har Mini Rodini haft fem drop. Det sista är den 26/3. Då får vi en helhet av vad kollektionen som är en hyllning till Lady Di (eller Prinsessan Diana) har att erbjuda.

Randig tröja från första droppet och leggings med lyckosymboler från andra släppet.

Inledningsvis vill vi börja med att uppmärksamma våra läsare, som är intresserade av allt som har med Mini Rodini att göra, om en websida som har ett mer omfattande innehåll än någon annan sida vi har hittat. Sidan heter Allt du vill veta om Mini Rodini och tar upp sådant som var namnet kommer ifrån, lite om Cassandra Rhodin, hur de tänker kring hållbarhet osv.

Vårens fem drop, eller fem kapitel, är mer genomtänkt än föregående höst. Inför hösten 19 kom de på idén att göra fler släpp än tidigare och kalla dem chapters (kapitel) men de hade ingen bra plan för hur de skulle dela upp kollektionen. Inför våren 2020 hade de tänkt igenom släppen och det märks. Nu är printen mer samlade till ett släpp.

En tröja med ett fyrklöver och en lång kjol med enhörningar från femte droppet.

Hyllningen till prinsessan Diana har fått tydliga inriktningar. Vid både första och fjärde släppet fanns ett fokus på Dianas intresse för idrott. I första släppet var det främst rugby som märktes och i det fjärde släppet blev det ett tydligt fokus på tennis. Oberoende av Dianas intressen kan man se ett stråk av lyckobringande ting som enhörningar, fyrklöver, hästskor och hjärtan. Dessa har framför allt synts i de första släppen men enhörningarna dyker upp igen i det femte släppet (se bilden ovanför). I det senare fallet rör det sig om vävt tyg till skillnad från det första släppet där plaggen är av jersey som är ett stickat tyg.

Det finns också print som man inte kan få ihop med något tema. Det gäller till exempel det populära tigermönstret och de iögonfallande fjärilsplaggen. Hit hör även en favorit i repris: de gul-vit-randiga ribbade plaggen. Hur tröjorna med nallar kommer in i bilden är lite oklart.

När det specifikt gäller fjärilarna är det många som undrar om man kan ta bort dem. Det kan man göra på egen risk men vi tycker att fjärilarna gör hela plagget. Om man inte gillar fjärilarna kan man välja ett annat plagg. Det fjärde släppet som hade ett tennistema känns lite platt. Flera plagg har bara en text om tennis. Det känns oinspirerat. Samtidigt är en del av plaggen i detta drop ganska billiga. Det kanske tilltalar någon.

Tröja med text och shorts med printade tennis-racketar.

En av våra favoriter är tröjorna, vändbara sweatshirts, med baby-katter och baby-hundar. För det första håller de en hög kvalitet och för det andra är de praktiska som går att vända om en sida blir smutsig. Själva trycken är dessutom rätt så söta.

Prinsessan hade även ett intresse för segling. Det har inspirerat till en klänning och en sweatshirt med sjömansstil. De är av riktigt hög kvalitet och snygga för dem som gillar stilen.

I det stora hela, nu när vi har sett hela kollektionen, är att det är en bra kollektion men den är ingen av de bättre och heller ingen av de tråkigare (om nu någon som gillar Mini Rodini tycker att de är tråkiga). Det finns lite tråkiga inslag men det finns också några höjdare som vi har nämnt ovan.

25 mar 2020