Ny kollektion från Tao & Friends

Känner du till märket Tao & Friends. Om du gör det kanske du har sett fram emot vårens kollektion som vi visar upp nedan. För dig som inte känner till märket ska vi berätta lite innan vi går in på kollektionen.

 

Det svensk-brittiska företaget grundades 2014 med en klar vision. De skulle göra coola kvalitetskläder av ekologisk bomull och som en del av affärsidén skänka en euro per sålt plagg till välgörenhet. Vilken välgörenhetsorganisation de skänker pengar till är personligt, som vi har förstått det. När det gäller själva plaggen är de idag nästan uteslutande gjorda av GOTS-certifierad bomull. I tidskriften Glamour (UK) beskrevs de som företaget med ett stort hjärta. Vi vill gärna hålla med om detta.

Tao & Friends har gjort sig kända för sina djur-print. Våren 2018 var det koalor och papegojor som slog stort. Denna säsong, SS2019, innehåller kollektionen fyra djurserier. De kallas fisken, noshörningen, ugglan och fjärilen. Alla print är väldigt tilltalande men vi är lite tveksamma till fisken som "all-over-print". Den blir lite rörig. Fjärlilarna, därtill, kan ibland bli sådär. Många verkar gilla ugglan. Detsamma gäller noshörningen men det känns ibland lite blek.

Kvalitetsmässigt är det god kvalitet. Jämförelsevis är kvalitén något bättre än relativt billiga märken men något sämre än de bästa ekologiska märkena på marknaden som mini rodini, Bobo Choses och Gray Label. Kollektionen kan med andra ord rekommenderas vad gäller kvalitet.

 

Denna klänning och hårband är i printet fisken.

 

Mörkgrön sweatshirt med single print av en uggla. Sweatpants i samma färg men med stjärnor på sidorna.

 

En omlott-body med printet (all-over-print) ugglan. Denna finns även som vanlig långärmad body med knappar i mitten.

 

Rosa t-shirt och leggings med printet fjärilen. På t-shirten är det print över hela plagget. På leggingsen är det en fjärli på varje knä.

 

Rosa omlott-body med printade fjärilar. Den finns som vanlig body med knappar i mitten.

 

Grå t-shirt och beanie med printet noshörningen över hela plagget.

 

En pyjamas, one-piece, med printet noshörningen.

 

Kollektionen innehåller även badkläder. Dessa är, vad vi har förstått, inte ekologiska och certifierade. Därför har vi valt att inte visa upp dem. För dig som ändå är intresserad finns det badkläder i serierna fjärilen och noshörningen.

Det finns många återförsäljare i Sverige. Det går för närvarande inte att handla direkt från Tao & Friends, vi vet inte varför, men kollektionen är väl spridd över landet inklusive en rad näthandlare.

22 mar 2019