Stilren kollektion - Gray Label SS19

 

En kollektion som osar varma sommardagar med mjuka former, mjuka färger och ännu mjukare bomullstyg.

 

För dig som har läst tidigare inlägg om Gray Label där vi uttrycker vårt gillande av den höga kvalitén som märket genomgående håller på sin kollektion ska vi här fokusera på annat. Nämligen de stilrena dragen och de milda färgerna.

Gray Label har vanligtvis en eller två nya färger varje kollektion och någon variant där den nya färgen förekommer som en av två färger i ett randigt mönster. De nya färgerna i SS19 är rosa och benvit. De kallar själv den rosa nyansen för Pop. Den tenderar att se laxfärgad ut i viss belysning. Det är i alla fall inte puderrosa. Den benvita färgen är något varmare än helvit. När man kombinerar rosa och benvita ränder får man en ton som är ännu mer laxfärgad (se baby-leggings nedan). Sammantaget är dessa färger milda, på gränsen mellan en varm och en sval ton. Det är nog lite upp till betraktaren vad man upplever.

Kollektionens nya designer är bland annat en kjol, en kofta med en knapp, fiskarbyxor och en för stor t-shirt som används som klänning. Vi visar upp några exempel på hur det kan se ut.

 

Kjolen som flickan har på sig är lång och extra lång framtill. Den faller snyggt och ser enkel och elegant ut på samma gång

 

 

Pojkarna har på sig en kofta med en knapp upptill. Den kan knäppas som i det första fallet eller vara oknäppt som i det andra fallet. Enkel, ren design. På den nedre bilder syns också svarta fiskarbyxor. Här nedan kan man se samma byxor i benvitt på en flicka följt av samma byxa i rosa.

 

Man drar åt snöret i midjan och viker sedan ned tyget ovanför som delvis döljer snörningen. Tyget faller helt fantastiskt.

Klänningen som är som en stor t-shirt är också ny för säsongen. Här nedan i rosa. Finns i fler färger. Den är skön och luftig när det blir varmt.

 

För de minsta finns denna fina och enkla sparkdräkt. Modellen är ny.

... och dessa snygga baby-leggings i randigt.

 

Slutligen har vi denna mjuka, randiga tröja med långa ärmar och ett par sköna shorts. Det är bara värmen och gräsmattan eller sandstranden som saknas.

I Sverige är det februari och kallt när denna vår- och sommarkollektion släpps. Det rimmar illa med de känslor man får av just dessa plagg. Det är plagg och färger för varma sommardagar. Kanske får vi vänta någon månad innan de känns helt rätt. Kollektionen som sådan tycker vi annars känns rätt. Gray Label är ett favoritmärke som fler borde upptäcka. Denna kollektion gör oss inte besvikna.

6 feb 2019