Vårt statement

Denna blogg drivs av en grupp dedikerade skribenter. Vi har två målsättningar och det är (1) att lyfta fram mode för baby och barn som är ekologiskt, och (2) att publicera en bred variation av inlägg om en mängd olika märken och plagg som företrädesvis är GOTS-certifierade eller motsvarande.

Vi lever i en tid där utbudet är enormt. Man behöver inte längre leta med ljus och lykta för att hitta någon liten butik på en bakgata som har några enstaka plagg som är ekologiska. Det finns hur mycket som helst att hitta på nätet. Därför tänker vi att fokus snarare bör ligga på att lyfta fram det som har stil och passform bland alla de märken och plagg som är eko. I och med detta anser vi att vi kan kosta på oss att titta brett istället för enbart på de märken som redan är kända. Vi vill lyfta fram stora som små.

Att lyfta fram mode som är eko anser vi är bra men att plaggen är tillverkade av ekologisk bomull, som det ofta är, räcker inte för oss. Vi tänker gärna på hela kedjan fram till slutanvändaren. Det är fullt möjligt i vår tid att vara modemedveten och samtidigt ta ansvar. Det ansvar man bör ta är att se till att inga bomullsodlare och fabriksanställda tar skada, får oskäliga löner eller arbetar i en fysisk eller social miljö som är ohälsosam även på lång sikt. Samtidigt tänker vi på våra barn. Vi vill att de ska ha på sig kläder som är fria från kemikalier. Allt detta täcks av GOTS men det finns andra varianter som certifierad ekologisk bomull i kombination med Fairtrade och Oekotex.

Har denna blogg något nytt? Gör vi något som andra inte gör? Vi uppfattar att många gör något liknande. Det vi gör som är unikt är vår inriktning och vårt ställningstagande.

Du är varmt välkommen att följa oss framöver. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så du får veta när vi har publicerat nya inlägg.

Hör av dig om du har några goda tips.

 

16 jul 2018